Senator

Aan het einde van een urenlange thriller-vergadering en 5 stemrondes later werd ik met 56 tegen 54 stemmen door de algemene vergadering van cd&v op 29 juni jl. aangeduid als gecoöpteerd senator. Ik dank de av van harte voor hun vertrouwen.

De coöptatie is voor mij geen entree in de Senaat via de achterdeur, wel integendeel. Na een mooi verkiezingsresultaat (55.000 voorkeurstemmen) is dit voor mij de mooiste manier om gekozen te worden, met name door de partij-militanten die mij al vele jaren van nabij volgen.

Als jongste van 9 kandidaten (30 jaar) gaf de algemene vergadering ook een krachtig signaal: cd&v kiest voor de toekomst, voor vernieuwing.

Aan de senaat moet ik nog wennen. Maar als geboren ‘backbencher‘ zal ik er mij ook dadelijk thuis voelen. Vlak voor de verkiezing van 13 juni vroeg een journalist mij waar ik mij zou situeren op een voetbalveld. Ik zei dat ik ‘nog op de bank zat’, maar eenmaal op het veld wil ik ‘dribbels en raids uitvoeren van over de flanken’. Vanaf 20 juli zit ik niet meer ‘op de bank’. Als jongste parlementslid voor CD&V wil ik die vrije rol – die mij steeds eigen is – voor u ook echt waar maken. Ik wil niet enkel naar de wereld kijken en mij afvragen, waarom? Ik zal vooral proberen nieuwe ideeën te lanceren (en verdedigen!) en mij afvragen, waarom niet?!

Tot slot wil ik  de andere 8 waardige kandidaten oprecht veel succes wensen bij de verdere uitbouw van hun carrière.

1 reacties On Senator

  • Dag peter,

    uw foto van vandaag heb ik al in mijn favorieten gestoken.
    Ik heb mij enorm geamuseerd. En uw pa en ma nog eens teruggezien !
    Terug in een snikhete tram van Oostende naar Nieuwpoort, maar ik had je eedaflegging voor niks ter wereld willen missen.
    Lieve groeten en ook gelukwensen van mijn man Joris.

Laat een reactie achter:

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Site Footer