Mini Tour&Taxis in Leuven

Laten we de hallen op de Centrale Werkplaatsen in Kessel-Lo ombouwen tot het ‘mini-Tour & Taxis’ van Leuven.

Net zoals het Brusselse Tour & Taxis vormden de Centrale Werkplaatsen in een vorig leven spoorwegateliers. Vele van de arbeiderswoningen in de buurt zijn trouwens ooit gebouwd voor de werknemers van de spoorwegen.

De ontwikkeling van de site ligt grotendeels al vast. Er komen een groen park, sociale woningen en een jeugdcentrum. Maar voor de monumentale hallen is de bestemming nog niet bepaald.

Enerzijds, heeft deze buurt van Kessel-Lo nood aan gezellige ontmoetingsplaats voor jonge gezinnen. Een plek waar ouders (vaak beide met een full time job) even kunnen uitblazen, terwijl de kinderen ruimte hebben om te spelen. In de hallen moet daarom voldoende horeca worden voorzien. Zowel in de zomer als in de winter kan dit een pleisterplek worden. Een omheining tussen het park en de Diestsesteenweg garandeert de veiligheid van spelende kinderen. Andere gelijkaardige etablissementen in de buurt zitten haast altijd vol. Dit project heeft dus het potentieel om rendabel te zijn voor de uitbaters en de stad.

Anderzijds, heeft Leuven nood aan bijkomende moderne infrastructuur waar startende ondernemers elkaar kunnen aanvuren in een inspirerende omgeving. Door de nabijheid van hoger onderwijs en onderzoekscentra biedt deze infrastructuur een ondersteuning aan de uitbouw van een dynamische samenwerking tussen ondernemers, onderzoekers en de overheid.

Ook qua mobiliteit vormt dit een prima locatie. Voor vele jonge gezinnen in de buurt bevindt deze site zich op wandel- of fietsafstand. En voor werknemers van ondernemingen is het station (en de parking eronder) via het Locomotievenpad slechts een minuutje verwijderd.

Tour & Taxis in Brussel bewijst dat deze mix van activiteiten een succesformule kan zijn. Met dit project verhogen we de levenskwaliteit in de buurt, verbeteren we het sociaal contact tussen alle sociale groepen en leggen we de fundamenten voor de economie van morgen.

De hallen van de Centrale Werkplaatsen zijn groter dan u denkt. Heeft ook u een idee om deze hallen nog beter te benutten? Aarzel niet te reageren of om mij te contacteren.

Peter Van Rompuy

Lijstduwer CD&V Leuven

Laat een reactie achter:

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Site Footer