Dit jaar amper 22 dossiers voor fiscale regularisatie ingediend

Er zijn dit jaar in Vlaanderen nog maar 22 dossiers voor fiscale regularisatie ingediend. De geschatte regularisatieheffing voor die dossiers bedraagt ongeveer 4,7 miljoen euro. Dat is ruim 20 miljoen euro minder dan de voorziene inkomst van 25 miljoen euro. Het aantal ingediende dossiers zit ook al jaren in dalende lijn. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Peter Van Rompuy (CD&V) heeft opgevraagd.

Tot eind dit jaar kunnen Vlamingen niet-aangegeven inkomsten uit erf- en registratiebelastingen aangeven. Minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) kondigde eerder deze week aan dat de indieners na 31 december nog zes maanden de tijd krijgen om hun dossier te vervolledigen. Volgens CD&V-fractieleider Peter Van Rompuy is dat geen onlogische beslissing. “E en dossier volledig in orde brengen kost immers tijd.”

Dat neemt volgens Van Rompuy niet weg dat het aantal ingediende dossiers erg laag ligt. Tot nog toe werden er in 2020 amper 22 dossiers ingediend. De opbrengst ligt met 4,7 miljoen euro ook een pak lager dan de verhoopte 25 miljoen euro. Het aantal ingediende dossiers zit bovendien in dalende lijn. Zo waren er in 2017 nog 87 dossiers, in 2018 70 en in 2019 47.

“Het dalende aantal dossiers is een trend van de afgelopen jaren. Toch is er steeds een opwaartse beweging naar het einde van het jaar. Met het definitieve einde van de mogelijkheid en de aankondiging van minister Diependaele kan er in de laatste weken nog een effect zijn op het aantal dossiers want de voorziene 25 miljoen euro is nog veraf”, aldus Van Rompuy.

Belga

Laat een reactie achter:

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Site Footer