Inzet verkiezingen Leuven

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

Leuven beschikt over uitzonderlijke troeven om ook in de toekomst te blijven genieten van een hoge levenskwaliteit. Voor onze opleiding is er hoogstaand onderwijs en een universiteit van topniveau. Leuven is een kennishaven die onze blik verruimt naar de hele wereld. Mede dankzij de universiteit is onze regio ook een magneet voor ondernemingen, die de basis vormen voor de toekomstige ontwikkeling van Leuven. En voor onze gezondheidszorg kunnen we terecht bij kwalitatieve en toegankelijke gezondheidszorg. Leuven beschikt over nog vele troeven, zoals de hoofdzetels van multinationals, overheden, financiële instellingen, sociale partners, … Maar ook over KMO’s die kwaliteitsvolle diensten leveren, bruisende speelstraten, een verrassend gevarieerd cultureel leven, … kortom te veel om hier allemaal op te noemen.

Als Leuvenaars plukken we hier mee de vruchten van. Nergens in Vlaanden is zulk breed aanbod aan boeiende jobs en goede gezondheidszorg voor handen. We moeten alles in het werk blijven stellen om alle leeftijden en sociale lagen hier maximaal toegang toe te blijven verlenen. Omgekeerd genieten bedrijven, instellingen en verenigingen van het harde werk en de creativiteit van de Leuvenaars zelf!

De komende tien jaar staat Leuven ook voor cruciale uitdagingen. Ik denk in de eerste plaats aan betaalbaar wonen, vlot verkeer, de bevolkings- en studentenaangroei, vergrijzing, pendel naar Brussel, overlast en klimaat. De keuzes die we hierbij maken, zullen de toekomst van Leuven voor lange tijd bepalen.

De groei van Leuven laten samengaan met een groei aan levenskwaliteit. Dat is dé uitdaging voor Leuven!


Wie zijn de winnaars?

De winnaars zijn zij die met constructieve houding deze uitdagingen tegemoet treden. Zij die overleggen vooraleer te beslissen. Zij die op de lange termijn handelen, en niet op de korte termijn communiceren. Zij die vertrouwen bouwen tussen groepen, en de confrontatie enkel aangaan als het niet anders kan. Zij die nauw de pols van de mensen proberen te voelen, zonder de eigen overtuiging te verloochenen. Enkel zo kunnen de Leuvenaars zelf de echte winnaars worden!

Wat speelt in uw gemeente?

Kessel-Lo kent een grote instroom aan jonge gezinnen, vaak pas afgestudeerd aan de KULeuven. Zij proeven van de levenskwaliteit en besluiten hier te blijven. Ik ben er zelf één van … Ondertussen is in Kessel-Lo een acute nood gegroeid aan kinderopvang. Maar ook aan open en groene ontmoetingsruimtes, waar ouders (vaak beide met full time job) even kunnen uitblazen, terwijl de kinderen de ruimte krijgen om te ‘ravotten’ …

De komende weken lanceer ik op mijn website regelmatig voorstellen om dit concreet invulling te geven. Het eerste is een ‘mini Tour&Taxis‘ in Leuven.

“De groei van Leuven laten samengaan met een groei aan levenskwaliteit. Dat is dé uitdaging voor Leuven!”

Laat een reactie achter:

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Site Footer