CD&V Leuven lijst

De komende dagen zal elke Leuvense postbus één gele briefkaart rijker zijn. Als onderdeel van de jongerencampagne ‘Leuven Luistert’ bevragen de JONCD&V’ers de Leuvenaars naar hun suggesties om de stad te verbeteren.

In Leuven is het al heel goed leven. Toch dient een stad de nodige ambitie en durf te hebben om voortdurend te verbeteren. Dit kan alleen door in dialoog te treden met de inwoners en te luisteren wat er bij hen leeft. Via de website Leuven Luistert,www.leuvenluistert.be of via de gebuste gele briefkaart kunnen ze dan hun suggesties, ideeën of tips naar ons doorsturen, aldus Joris Philips ondervoorzitter JONGCD&V Leuven. De kandidaten willen op basis hiervan dan ook in gesprek gaan.

Maar hier eindigt het niet voor de jongeren. Naast deze actie pleiten ze ook voor een structureel overleg tussen burger en stad. Daarom stellen ze voor dat er in Leuven een online platform komt waar inwoners hun opmerkingen over wegenwerken, onderhoud van voet- en fietspaden, stadsinfrastructuur en dergelijke kunnen posten en delen.

Volgens Heleen Witdouck, eerste jongere op plaats 8 voor de gemeenteraadslijst, bestaat de technologie om zoiets mogelijk te maken. Kijk maar naar het succes van ‘De Vragende Partij’ waar de redactie polst naar wat er leeft bij de inwoners van 308 Vlaamse gemeenten en steden. Ook na 14 oktober 2012 dient men in overleg te treden met de Leuvenaars. VoorJONGCD&V is dit dan ook een noodzakelijk onderdeel van een modern bestuur waar Leuven nog lessen in hoort te volgen.

Laat een reactie achter:

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Site Footer