Verhuis naar Beersel

Peter Van Rompuy kondigt aan dat hij dit weekend verhuist van Leuven naar Beersel. ‘We woonden graag in Leuven, maar na de geboorte van onze zoon Andreas kozen we er toch voor om dichter te gaan wonen bij de (schoon)ouders en onze werkplekken. Ik keer dus terug naar mijn geboortestreek.’ geeft hij de beweegreden aan. Peter kent de streek goed want hij groeide op in de buurgemeente Sint-Genesius-Rode.

‘Ik woonde in totaal tien jaar in Leuven: eerst vijf jaar als student en daarna bleef ik een jaartje ‘plakken’. En na een tussenstop van enkele jaren in Brussel, trokken we in in een rijhuisje in Kessel-Lo. De voorbije vier jaar in Leuven waren voor mij een beetje mijn ‘wonderjaren’. Ik trouwde in het stadhuis van Leuven. En even later werd onze zoon Andreas geboren. We verwachten inmiddels ons tweede kindje. Voor de geboorte eind september komen we al zeker terug naar Gasthuisberg.’

‘Ook werd ik dankzij de Leuvenaars voor het eerst rechtstreeks verkozen, namelijk in de Leuvense gemeenteraad. Dat is ook het enige politieke gevolg van deze verhuis, namelijk dat ik onvermijdelijk ontslag moet nemen uit de gemeenteraad. Ik hoop dat ik tijdens het anderhalf jaar dat ik in de gemeenteraad mocht zetelen wat heb kunnen teruggeven aan de stad waar ik veel van heb gekregen. Tijdens mijn laatste gemeenteraad gisteren wenste ik mijn collega’s veel succes verder. Ik blijf hun activiteiten volgen vanuit het Vlaams Parlement.’

In de Leuvense gemeenteraad wordt Peter Van Rompuy opgevolgd door een nieuwe jonge kracht Heleen Witdouck (28). ‘Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging en zal met veel enthousiasme de Leuvenaars in de raad vertegenwoordigen’ laat Heleen weten. Zij woont in Wijgmaal en haalde bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen bij haar eerste deelname dadelijk 628 voorkeurstemmen.

De burgemeester van Beersel Hugo Vandaele verwelkomt Peter Van Rompuy in zijn gemeente. ‘Peter had geen betere gemeente kunnen kiezen. Ik wens hem en zijn gezin veel geluk in hun nieuwe woonst.’

Peter Van Rompuy
0472 256 731

Heleen Witdouck
0472 632 099

Hugo Vandaele
0485 133 121

Laat een reactie achter:

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Site Footer