“Socialisten zeggen ons dat de Bourgondische coalitie op Vlaams niveau al beklonken is” (Knack.be)

We werken door tot aan de verkiezingen, maar ik vind wel dat Crevits alle kwaliteiten heeft om een goede minister-president te zijn. Maar ik hoor in de wandelgangen dat er een geheim akkoord is om de Antwerpse coalitie van paars-geel (de zogenaamde Bourgondische coalitie van N-VA, SP.A en Open VLD, nvdr.) in Vlaanderen uit te rollen. De socialisten zeggen het ons zelfs onomwonden.

Bart De Wever (N-VA) heeft ook al gezegd dat hij er ‘geen probleem’ mee zou hebben om een Vlaamse regering met de socialisten te vormen. In hun houding tegenover het steunmechanisme voor de gascentrales zie je eveneens dat er toenadering is tussen N-VA en SP.A. Rechts koppelt zich dus aan links. Ook groen wil blijkbaar graag een groen-blauwe as.

In Antwerpen zien we met de granaatontploffingen dat het nochtans alle kanten uitgaat. De Wever zegt het ene, Jinnih Beels (SP.A) zegt het andere. Zo geweldig werkt dat dus niet.

Ze zouden beter eens kijken naar de manier waarop minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) de nieuwjaarsrellen in Brussel heeft aangepakt. Kordaat, maar zonder bevolkingsgroepen te stigmatiseren…

Lees het volledige interview.

Laat een reactie achter:

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Site Footer