iPad en de ontketening van politiek talent

Elektronische krant

Ik had er meer van verwacht, van de iPad. En toch, we zijn weer een stap dichter bij de elektronische krant. De elektronische krant is niet alleen een technologische revolutie, het zal de wijze waarop (politieke) communicatie verloopt serieus op zijn kop zetten. In de toekomst wordt elke lezer immers zijn eigen hoofdredacteur.

Nu reeds bepaal ik op mijn persoonlijke homepage (iGoogle) op mijn laptop welke sites en blogs ik permanent wil volgen. Een beetje mijn eigen krant. Binnenkort leest iedereen op de trein zijn elektronische krant – op flexibele materie – samengesteld uit artikels over specifieke thema’s die jou intereseren, aangevuld met jouw eigen favoriete blogs.

Het begin van de ontketening, de echte emancipatie van de boodschap en van politiek talent! Wat interessant is, wordt grenzeloos verspreid. Wie iets te vertellen heeft, wordt makkelijk ontdekt. Wist u dat Obama tijdens zijn eerste persconferentie als president geen enkele vraag van een gevestigde krant beantwoordde? Over de impact van het internet op het politieke landschap schreef ik de volgende column voor Knack, ‘De versnippering is nog maar begonnen‘.

Kranten en magazines zullen altijd blijven bestaan (alleen al voor de heerlijke voorpagina’s!) Maar de elektronische krant zal hun aantal en relatief belang doen dalen.

Werksfeer van de toekomst

De iPad is maar een klein opstapje naar wat ons te wachten staat. Kijk maar naar bovenstaand filmpje van Microsoft, een blik in op de werksfeer van de toekomst! Alles in dit filmpje is samengesteld uit apparatuur die nu reeds voor handen is in de labo’s van Microsoft. De toekomst is niet de (flexibele) touchscreen, maar wel projectie op een bureaublad, op de muur, om het even waar …

Als we nu eens in Vlaanderen die projectie-technologie zouden ontwikkelen … Barco?

Laat een reactie achter:

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Site Footer