Interview voor P-magazine

Wat een vrolijke tijden zijn het voor jongeren met politieke microben! Het land staat stil, Europa kraakt in al zijn voegen en zelfs de hele westerse democratie wordt in vraag gesteld. En toch ziet Peter Van Rompuy, CD&V senator én zoon van de Europese president, het nog zitten. “Als je door de hel gaat, moet je vooral blijven doorgaan.”

Peter Van Rompuy is onmiskenbaar de zoon van zijn vader. Hij klinkt net als de huidige president van Europa: hetzelfde accent, identieke intonatie, datzelfde strenge gezag in die stem. En hij heeft een rijpe dosis politiek talent geërfd. De 30-jarige CD&V-senator mikt er graag spitse oneliners tussen, maar praat ook als een jongen die diep over de dingen heeft nagedacht, een staatsman-in-wording die de dagjespolitiek wil overstijgen en een hekel heeft aan makkelijke slogans. En toch is het niet zeker dat hij ooit in de Wetstratese voetsporen van zijn vader zal treden. CD&V dreigt leeg te bloeden en bengelt momenteel tussen hoop en vrees, boven een partij met een gapende muil: N-VA

PETER VAN ROMPUY: “Het is niet omdat sommige kranten vandaag de doodsklokken luiden voor onze partij, dat wij in paniek zijn. We hebben dat in het verleden nog meegemaakt en we zijn er telkens goed uitgekomen. If you’re going through hell, keep going. In ’81 hebben we ook een zwaar pak rammel gehad van de kiezer, van 44 naar 33%. Meteen daarna moest het land gered worden. De economie lag in duigen, het budget was een ramp, met een tekort van 10% en een staatsschuld van 130%. Erger dan vandaag dus. We moesten vier jaar lang de ene onpopulaire maatregel na de andere nemen. En toch hebben we in ’85 de verkiezingen gewonnen. Wij zijn gemaakt voor die crisissituaties…

Lees hier het volledige interview

1 reacties On Interview voor P-magazine

  • Germaine.geerdens, Molenbergdreef,54 1930 zaventem

    eerst felicitaties voor de oproep van Peter om door te gaan , moed te houden hoe moeilijk ook. Ook wij voelen diep mee en ijeren waar we kunnen.CD&V zal niet ten onder gaan .
    Zij is veruit de beste partij.We hebben sterke politici om fier op te zijn ,dat ze niet teleurgesteld afzakken ; uw volk heeft u hardnodig, zeer hard.Wens u allen veel geduld en verdiende beloning .

Laat een reactie achter:

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Site Footer