Er komen geen vervroegde verkiezingen. Wel hoog tijd voor een ‘dash’-akkoord.

Hier en daar wordt in de media opnieuw gespeculeerd over vervroegde verkiezingen. Read my lips. Er komen geen vervroegde federale verkiezingen. Nu niet. Nooit. De lokale verkiezingen zullen gaan over het lokale beleid. Punt.

Nadat een partijvoorzitter vorige week stelde dat de ‘dash’ uit de regering zou zijn, trokken sommige opiniemakers daaruit de conclusie dat deze regering er ook maar beter vroegtijdig mee ophoudt. Een nieuwe ploeg zou dan wel terug over de nodige ‘dash’ beschikken.

Daarbij vergeet men dat amper enkele maanden later er nog Vlaamse verkiezingen volgen. De federale regeringsvorming zou daardoor in de feiten maandenlang stil liggen. Niet meer ‘dash’ dus, maar wel ‘surplace’.Meer nog, het risico bestaat dat er dan regeringen gevormd worden met verschillende coalities, dat zou pas echt nefast zou zijn voor de ‘dash’ in de Wetstraat.

Kortom, vervroegde verkiezingen zijn het zoveelste ‘fausse bonne idée’ dat als een soort monster van Loch Ness om de zoveel maand wordt gesignaleerd, maar waar uiteindelijk toch niets van komt. Laten we er vanaf nu dan ook maar over zwijgen, en gewoon verder werken.

Exact een jaar geleden schreven de media ook al dat deze regering ‘op’ was. Een week later kwam het zogenaamde ‘kumbaya-akkoord’ tot stand, waardoor onder andere de vennootschapsbelasting diepgaand hervormd werd. Het is nog niet te laat voor een ‘dash’-akkoord. Waar wachten we op?

Laat een reactie achter:

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Site Footer