CD&V gaat voor een Vlaams-Brabant met zekerheid en zuurstof voor generaties.

In de Herisemmolen in Beersel stelden Minister van Justitie Koen Geens en Vlaams Fractieleider Peter Van Rompuy hun team voor Vlaams-Brabant voor. “Een gemotiveerd team van sterke lokale mensen uit alle regio’s”, aldus de Minister. “We stellen onze straffe kandidaten voor met hun eigen straffe streekproducten. We mogen immers trots zijn op wat onze provincie te bieden heeft.”

Voor de federale Kamerlijst stelt Koen Geens op plaats 2 en 3 Kamerleden Els Van Hoof (Leuven) en Sonja Becq (Meise) voor. Op plaats 4 zal burgemeester van Affligem Walter De Donder staan en de Vilvoordse Sammy Mahdi krijgt de eerste opvolgersplaats.

De Vlaamse lijst, getrokken door Peter Van Rompuy, krijgt Karin Brouwers (Leuven) en Katrien Partyka (Tienen) op plaats 2 en 3. Michel Doomst uit Gooik volgt op plaats 4. Op plaats 5 staat de jongste CD&V-burgemeester van Vlaams-Brabant Jelle Wouters. Eerste opvolger voor het Vlaams parlement is Kris Poelaert, die in oktober nog de absolute meerderheid behaalde in Herne.

Peter Van Rompuy: “Koen en ik zijn trots op Vlaams-Brabant. Een provincie met een boeiende verscheidenheid aan regio’s. Met stuk voor stuk aangename mensen die van hun streek houden en hun identiteit koesteren. We willen dit verder versterken omdat we geloven dat niets krachtiger is dan onze verscheidenheid in verbondenheid. Daar ligt voor ons de sleutel om er samen voor te zorgen dat Vlaams-Brabant één van de beste regio’s blijft om te leven, wonen én werken. Mobiliteit is voor CD&V Vlaams-Brabant prioriteit nummer 1.”

Koen Geens: “Peter en ik geloven dat we met dit team oplossingen kunnen aanreiken voor de 2 grootste uitdagingen van het moment: koopkracht en klimaat. Niet door te vervallen in extremen, maar wel door samen te werken en redelijk te blijven. Wij zijn geen roepers noch evangelisten, maar mensen met concrete oplossingen. Daarom gaan we alle Vlaams-Brabantse steden aandoen met ons team en in dialoog over de voornaamste bezorgdheden. Het is onze bedoeling om bij zo veel mogelijk mensen angsten weg te nemen en hen te overtuigen met onze ideeën en oplossingen. Ik ben trots dat we naar de kiezer kunnen stappen met een mix van ervaring en jong talent. We hebben een complementair team en willen graag meebouwen aan een Vlaams-Brabant met zekerheid en zuurstof voor generaties.”

 

Laat een reactie achter:

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Site Footer