?️Zwarte verkeerspunten gedaald met 25% in Vlaams-Brabant: “Er is al goed gewerkt, maar elk zwart punt is er één te veel”

Ondanks te stijgende curve in Vlaanderen daalde het aantal zwarte verkeerspunten in Vlaams-Brabant met 25% op vier jaar tijd. Geen slecht resultaat als je weet dat er in 2018 nog 31 zwarte punten waren in onze provincie. Ondertussen staat de teller op 23 gevaarlijke verkeerspunten waarvan er 8 in Oost-Brabant liggen en 15 in de regio Halle-Vilvoorde. 

Sinds 2002 beschikt Vlaanderen over een dynamische lijst van zwarte punten. Op die lijst worden op basis van ongevallencijfers de meest gevaarlijke verkeerspunten van Vlaanderen bijgehouden en gemonitord. Tussen 2018 en 2021 nam het aantal punten op de Vlaamse lijst toe van 189 tot 302. En ondanks het feit dat in 2020 aan 133 punten werken werden uitgevoerd, breidde de lijst nog uit want er kwamen 101 nieuwe zwarte punten bij. Cijfers die niet bepaald bijdragen aan een vrolijke stemming, zelfs integendeel. Toch is er ook positief nieuws te melden want in Vlaams-Brabant gaat de curve wel de goede richting uit. Zo was er in 2018 nog sprake van 31 zwarte verkeerspunten in onze provincie terwijl dit aantal afnam tot 23 in 2021

  • Lees verder op HLN.be – Oost-Brabant
  • Lees verder op HLN.be – Halle-Vilvoorde

“In 2022 voorziet de Vlaamse Regering 107.4 miljoen euro voor de aanpak van de verkeers­vei­lig­heid. Ik pleit alvast voor een prioritai­re aanpak van de zwarte punten en de uitbrei­ding van MIA proeftui­nen ook in onze provincie”

Vlaams Fractievoorzitter CD&V – Peter Van Rompuy

Zie ook:

Laat een reactie achter:

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Site Footer